Een samenwerking tussen:

   

Solliciteren in coronatijd

Lastig, maar niet onmogelijk!

Er zijn nu minder vacatures, maar meer mensen die solliciteren. Als jij solliciteert, net als 20 anderen, hoe kun je dan een voorsprong pakken? Je wilt natuurlijk opvallen en laten zien wat jij in huis hebt. Maar dan heb jij vast nu nog de vraag: hoe doe ik dat? Daar gaan wij jou een paar tips voor geven.

Hip Hop Netflix GIF by rhythmandflow

Gebruik deze tips:

  Pas de kleuren van je cv aan
Veel mensen besteden veel tijd aan de brief die zij meesturen. Maar eigenlijk kun jij met jouw cv ook gemakkelijk opvallen. Pas bijvoorbeeld de kleuren die jij gebruikt aan, aan het bedrijf. Zo laat jij zien dat je interesse hebt en dat jij je ook goed hebt ingelezen.

Stel, je solliciteert bij PostNL (oranje) of de Albert Heijn (blauw).

     

  Neem het heft in eigen handen

Want jij hoeft niet in een hoekje te zitten wachten tot je misschien bericht terug krijgt van een bedrijf. Laat zien dat je op zoek bent en trek jouw stoute schoenen aan. Hoe je dat kan doen vraag je? Door bijvoorbeeld het volgende:

  1. Zoek naar bedrijven die jij interessant vindt en stuur een open sollicitatie. Nee heb je sowieso al, dus het kan alleen maar beter worden, toch?
  2. Neem contact op met oude stageplekken waar jij het zo naar jouw zin had.

  Gebruik LinkedIn

Ik hoor je denken: “ja, hoe dan?” Door het gebruiken waarvoor het bedoeld is: connecten! Bijvoorbeeld zo:

  1. Stuur via LinkedIn connectieverzoeken naar mensen met een gave functie waar jij stiekem een beetje jaloers op bent. Want jij wilt dat werk ook doen.
  2. Stuur via LinkedIn connectieverzoeken naar leeftijds- of studiegenoten die leuk werk hebben gevonden.

Vind jij het moeilijk om hierin de eerste stappen te zetten?

Of ben je aan het uitzoeken wat jij echt wilt gaan doen? Wij denken graag met jou mee. Het is simpel: stuur ons een appje óf vul ons contactformulier in, dan helpen wij jou graag verder tot die ene gave baan!

Een samenwerking tussen:

   

Contact