Over het Jongerenpunt

Het Jongerenpunt biedt gratis advies en ondersteuning.

De kracht van het Jongerenpunt ligt op het gebied van werk, inkomen en onderwijs, maar we kijken ook naar andere leefgebieden. Misschien is jouw zoon of dochter een baan kwijtgeraakt? Voortijdig gestopt met de studie? Of misschien zijn er schulden? In dit soort gevallen kunnen zij geheel vrijblijvend en kosteloos bij het Jongerenpunt terecht.

teamwork

Passende ondersteuning voor jouw kind

Het Jongerenpunt biedt duidelijkheid in de wereld van vele instanties

We zien veel jongeren rondlopen met vragen. Echter weten zij vaak niet goed waar ze terecht kunnen voor een oplossing. Bij het Jongerenpunt hebben zij deze hulp gevonden! Zo bieden onze jongerenregisseurs ondersteuning op maat. Dit doen zij op een manier die jongeren zelf aangeven fijn te vinden. Dat kan tijdens een wandeling, maar ook digitaal via WhatsApp of een videogesprek. Ook jouw zoon of dochter is bij ons welkom! 😀

Hoe ziet deze passende ondersteuning eruit?

Wij geloven dat iedereen talent heeft. Ook jouw zoon of dochter. Onze jongerenregisseurs luisteren ten eerste naar de hulpvraag. Waar kunnen we jouw zoon of dochter mee helpen? Op basis hiervan maken zij samen een concreet actieplan, zodat stap voor stap toegewerkt wordt naar het beoogde doel.

Voor de één gaat het om afstuderen, voor een ander is dat het vinden van een uitdagende baan en voor weer een ander gaat het om een zinvolle dagbesteding. Bij het Jongerenpunt is de één niet beter dan het andere, want het uitgangspunt blijft altijd de jongere zelf. Onze belofte luidt dan ook: ‘wij laten pas los, zodra we zeker weten dat jouw zoon of dochter op de juiste plek zit.’ Bekijk hieronder met wat voor soort vragen zij bij ons kunnen aankloppen:

Vragen over werk?

  Het vinden van ander werk;

  Begeleiden naar vacatures, leerwerkplekken of werkervaringsplaatsen;

  Maken van een cv en schrijven van een sollicitatiebrief;

  Oefenen met solliciteren.

Vragen over geld?

  Hoe kom je nu aan een inkomen?

  Waar heeft je kind momenteel recht op?

  We kunnen ook helpen bij het regelen van een tijdelijk inkomen als overbrugging.

Vragen over school?

  Zoeken van een passende studie;

  Begeleiden naar een opleiding;

  Inschrijven en het aanvragen van studiefinanciering.

subheader jongerenpunt midden brabant

Wil je meer te weten komen over onze dienstverlening? Of wellicht meer informatie ontvangen? We vertellen graag of we iets voor jouw kind kunnen betekenen. Stel ons jouw vraag via het formulier. Wij nemen dan met jou contact op.

    Lees hier het Privacy Statement

    Ik ga akkoord met het Privacy Statement

    Contact