Wij helpen jongeren met elke vraag op weg

Hieronder zie je binnen één minuut wat we kunnen betekenen.

Onze visie

Jij bent geweldig en wij zien dat!

Wij vinden dat álle jongeren de kans moeten krijgen om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Iedereen heeft talent en dat vormt een unieke kracht. Dit verdient het om gezien te worden!

Maatwerk

Werk • studie • zorg(en) • geldzaken.

Daarom staan wij klaar voor jongeren (18-27 jaar) in de regio Midden-Brabant. We helpen ze met alle vragen over: werk, studie, zorg(en) óf geldzaken. Hoe klein óf groot deze vraag ook is, iedereen kan bij ons aankloppen!

We zien dat de vragen van jongeren vaak vrij breed kunnen zijn. Daarom werken we graag samen met veel partners in de regio. Alles om jongeren zo goed mogelijk op weg te helpen.

Ons verhaal

In 2015 spraken de gemeenten uit de regio Midden-Brabant de wens uit om met behulp van een ‘Jongerenpunt’ jongeren te helpen bij het vinden van werk. In 2016 hebben daarom De Hart van Brabant gemeenten, UWV, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties de krachten gebundeld in een regionaal actieprogramma.

Het Jongerenpunt heeft twee doelen:

“Wij willen jongeren vinden die nog niet bekend zijn. Verder bieden we jongeren een perspectief op een pad naar werk, studie of zorg.” 

– Meike Schreurs, projectleider.