Over het Jongerenpunt.

Voor álle jongeren van 16 t/m 26 jaar

Over het Jongerenpunt.

Voor álle jongeren van 16 t/m 26 jaar

Wat is het Jongerenpunt?

Het Jongerenpunt is dé plek waar jongeren gratis kunnen aankloppen voor informatie, advies en ondersteuning bij werken, studeren, geldzaken of wanneer je zorgen hebt.

Dit is belangrijk, want in de jungle van vele organisaties en instanties is het toch best lastig om te vinden bij wie je precies moet zijn. Gelukkig is daar het Jongerenpunt 😌.

Jongerenpunt Midden-Brabant Logo 2021 - zwart

Onze missie

Alle jongeren verdienen de kans om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Dit is belangrijk voor de jongeren zelf, maar ook voor onze regio Midden-Brabant. Jongeren brengen kracht en energie in de stad. Ze zijn innovatief en zorgen voor arbeidsproductiviteit.

Daarom is het belangrijk om te investeren in elke jongere, want iedereen heeft talent en dat vormt een unieke kracht. Dit verdient het om gezien te worden.

Want jij bent geweldig en wij zien dat! 🍀

Onze visie

We willen jongeren passend ondersteunen. Dat doen we op een manier die zij aangeven fijn te vinden. Dat kan tijdens een wandeling, maar ook digitaal via WhatsApp of een videogesprek.

Hoe klein óf groot een vraag ook is, elke jongere kan bij ons terecht. We zijn er immers van bewust dat niet elke jongere hetzelfde wil bereiken. Voor de één gaat het om het vinden van werk, voor de ander gaat het om afstuderen. Flexibel zijn en écht persoonlijk contact zijn voor ons dan ook belangrijke uitgangspunten om jongeren hierbij passend te kunnen ondersteunen.

Ons verhaal

In 2015 spraken de gemeenten uit de regio Midden-Brabant de wens uit om met behulp van een ‘Jongerenpunt’ jongeren te helpen bij het vinden van werk.

In 2016 hebben daarom De Hart van Brabant gemeenten, UWV, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties de krachten gebundeld in een regionaal actieprogramma. Vandaag de dag is het Jongerenpunt powered by alle gemeenten uit Midden-Brabant.

Vind jij het lastig om werk te vinden - Jongerenpunt 2
Contact