Waarom voelt mijn dag altijd als een eindeloze to-do-lijst?

Bill Murray GIF by Groundhog Day

Elke dag hetzelfde…

Dezelfde ochtend, dezelfde ruimte en bijna altijd dezelfde outfit. Want je helemaal aankleden in een spijkerbroek en shirt is momenteel niet aan de orde. Elke dag hetzelfde liedje en ritme. De sleur komt erin en je hebt zelf geen idee hoe je daar uit moet komen. Vooral ook omdat elke dag hetzelfde eruitziet.

Je slaapt slecht en hebt een takenlijst voor elke dag waar je u tegen zegt. Of je nu thuis college volgt of aan het werk bent, het overzicht raak je kwijt en je weet niet meer hoe je rust in jouw hoofd moet krijgen. Misschien raak je oververmoeid of loop je al richting die burn-out aan omdat je non-stop aan staat en doorgaat. De scheiding van werk, school of privé is verdwenen en daarbij ook jouw momenten voor rust.

Sta jij ook continue ‘aan’?

Phone GIF by SMARTY

Je hoort het steeds vaker, Millenials die in een burn-out raken. Het is niet meer iets wat alleen in het drukke werk leven voorkomt, maar ook steeds meer studerende jongeren komen in aanraking met een burn-out. Dit komt vooral door het continue aan staan. We studeren op onze laptop, kijken serie op onze laptop, krijgen berichten en mails over studie binnen op onze telefoons en die nemen we dan ook nog eens overal mee naar toe. Niet zo gek dat we het steeds moeilijker vinden om offline te gaan en wat rust te nemen.

Schrijven = hoofd leegmaken

Wil je wat meer rust creëren in de chaos? Dan kan het maken van een to-do list hierbij goed helpen. Wanneer er overzicht is en een structuur in de dag komt, kan dit helpen om wat meer rust te krijgen.

A friendly reminder: “Prop niet je hele dag vol. Stop met inplannen tot een bepaald uur, de avonden mogen vrij blijven om wat rust te pakken.”

Kom je er zelf niet uit?

 

 

 Vraag gratis de hulp van onze jongerenregisseurs.

Hoe werkt dit?

 

Kom je er zelf niet uit?

    Vraag gratis de hulp van onze jongerenregisseurs.

Hoe werkt dit?

Contact