Inschrijven vóór 1 mei, dat gaat ons lukken!

De eindexamens zijn geschrapt. Je hebt dus een maand langer gekregen om je in te schrijven voor je nieuwe mbo studie! Heb je al een idee wat je zou willen doen? We snappen heel goed als je hier nog over twijfelt hoor. Maar geen zorgen wij gaan je helpen!

Hoe dan?

Je kan kiezen!

1 ) Je joint een keer onze Houseparty!

(Dit kan ma-vrij, 13.00-14.00).


Of…

2 ) Je wil liever een appje ontvangen!

Dat snappen we heel goed! Daarvoor hebben we alleen jouw gegevens nodig. Zou je dit hieronder kunnen invullen? Topper! Je appje is onderweg 😉

  Ik ga akkoord met het Privacy Statement

  Check ons Privacy Statement hier

  Yes! Ik ben ingeschreven vóór 1 mei

  Je bent zeker van jouw plek

  Je hebt dan recht op toelating. Simpel gezegd: je kan beginnen aan je mbo-opleiding! Wel als je het juiste vmbo-diploma hebt gehaald. Het kan zijn dat je te maken krijgt met verplichte intake-activiteiten van de nieuwe school. Doe hier aan mee. Anders vervalt je recht op toelating. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken. Een voorbeeld hiervan is een kennismakingsgesprek. Als je op de website van de opleiding kijkt, kun je vinden welke intake-activiteiten zij hebben.

  Studiekeuzeadvies

  Ingeschreven vóór 1 mei? Top! Dan heb je ook recht op studiekeuzeadvies van de school. Ze gaan dan checken of zij ook vinden of de opleiding bij jou past. Je praat dan over je interesses, motivatie en je achtergrond. Het is geen vast advies, want je kan ook gewoon beginnen aan de opleiding als je een negatief advies krijgt.

  Belangrijk: het kan zijn dat sommige opleidingen (extra) eisen stellen voordat je kunt beginnen. Bijvoorbeeld: fysieke topconditie bij een sportopleiding.

  Shit… ik ben te laat met inschrijven

  Vol = vol

  Dat is super jammer, want dan moet je wachten tot het volgende startmoment. Dit kan ook voorkomen als de opleiding vol zit (of als er meer aanmeldingen zijn dan plekken). Dan is het wie het eerst komt wie het eerst maalt. Hoe eerder je inschrijft, hoe beter dus!

  Leerplicht

  Vmbo-diploma niet gehaald? Dan kan de gemeente contact met je opnemen. Want… zonder diploma (startkwalificatie) moet je tot je 18e naar school. Als je je niet inschrijft, kan je dus ook problemen krijgen met een leerplichtambtenaar.

  Schrijf je dus vóór 1 mei 2020 in!

  Weet je nog niet welke opleiding bij je past? Wij bieden je hulp bij het maken van jouw keuze! Klik hieronder.

  Contact