Innoverende netwerken: Pitchen én leren innoverenDinsdag 16 april 2019 van 16:00 - 19:30
De Poorten, Hasseltstraat 194, 5046 LP Tilburg

Pitchen voor de jeugd én leren innoveren.
Kom naar de eerste Meet Up Innovatie op 16 april 2019, van 16.00 tot 19.30 uur MFA De Poorten, Hasseltstraat 194 in Tilburg.

In het Innovatienetwerk Jeugd werken we samen om de kansen voor kinderen en jongeren te vergroten. Hoe dat succesvol werkt, willen we graag delen! Daarom organiseren we op 16 april voor de eerste keer Meet Up Innovatie, met als thema Innoverende netwerken.

Programma Meet Up Innovatie 16 april 2019

PITCHES
In het eerste deel komen drie initiatiefnemers die vorig jaar startten aan het woord. Zij geven een pitch over hun verkenningstraject en presenteren hun ervaringen. Het publiek en de jury worden gevraagd voor steun voor de daadwerkelijke ontwikkeling van hun initiatief in de praktijk waarmee ze een ticket voor een ontwikkeltraject kunnen verdienen.

COMMUNITYBUILDING
Daarna vertellen Bert van Helvoirt, Jeroen Hellemons, Berna Trommelen en Ramiro Gomes Monteiro over hun ervaringen en inzichten over communitybuilding. Alle vier hebben zij in verschillende contexten ervaring met het bouwen van netwerken. Jeroen met zijn initiatief Avondje Uit, Berna als kartrekker van de regionale Taskforce Kindermishandeling, Bert namens SHFT Innovatie en Ramiro met de sociale onderneming Starters4communities. Met Ramiro passen we de inzichten interactief toe op eigen initiatieven en netwerken.

De initiatiefnemers die pitchen zijn:
• Vibe-Active: Nieuwe kans door combinatie van sport, coaching en maatschappelijke begeleiding.
• Wijkie: Kinderen online stimuleren om samen buiten te spelen.
• DROOMruimte: De dagelijkse leefomgeving van jongeren autisme-vriendelijk maken.

MEET UP INNOVATIE
Meet Up Innovatie zijn bijeenkomsten waar je inspiratieverhalen kunt beluisteren, zelf actief mee kunt praten over innovatie en mee stemt over pitches van initiatiefnemers. De afgelopen jaren organiseerden we zo’n vier keer per jaar een pitchbijeenkomst en een keer per jaar een themabijeenkomst. Die twee komen nu samen in Meet Up Innovatie. Daarnaast kun je aan de thematische Innovatielabs deelnemen; die organiseren we her en der in de regio. Meer informatie over de activiteiten en initiatieven vind je hier.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@innovatienetwerkjeugd.nl, met Aanmelding Meet Up 16 april 2019 in de onderwerpregel.
 
Contact