Een samenwerking tussen:

   

Ik struggle met m’n studie(keuze)

Want online studeren is het gewoon ‘net niet’

Je zet je wekker om 08:00. Heel goed, maar zoals elke ochtend ligt het toch weer net te lekker. Gisteren leek die extra Netflix aflevering een top idee, maar dat uurtje extra slaap had je stiekem ook wel kunnen gebruiken. Maar niks aan de hand, want je college begint pas om 09:00. Dus, lekker verder snoozen, rustig je bedje uit en op zoek naar een bakkie koffie. Want je wilt wel opletten natuurlijk tijdens de les, vanuit je bed.

Lo-fi Hip Hop Study Mix | Know Your Meme

Waarom klinkt dit heerlijk, maar voelt dit toch niet zo?

Een uurtje langer blijven liggen, niks mis mee. Maar normaal stond je waarschijnlijk nu koffie te halen met al jouw bij elkaar gesprokkelde kleingeld, terwijl je tegelijkertijd probeert bij te kletsen met je studiegenoten. Je mist hierdoor natuurlijk wel wat contact, wat vaak gewoon gezellig en ook wel motiverend was. Nu is het veel verleidelijker om lekker neer te ploffen op de bank met je boeken, maar dat werkt ook niet echt goed om geconcentreerd en effectief te werken.

Tips om thuis studeren vol te houden

  Maak een realistische planning 
Je moet met minder colleges toch wel zien te weten wat je moet doen. Om een hoop onnodige stress te voorkomen kun je met een planning app werken, bijvoorbeeld: To Do. Dat is toch wel een stuk makkelijker dan alles opschrijven in een notitieboekje.

  Probeer je bed uit te komen
Herken je dat? Je wordt wakker en je hele to-do lijst schiet al door je hoofd. Dan draai je natuurlijk liever weer om, weg van de stress. Je zou jezelf kunnen uitdagen om je bed uit te komen door je wekker ver van je bed te zetten, want na één keer snoozen blijf je snoozen, toch? Lees meer

  Neem genoeg pauzes en probeer op tijd te stoppen
Niet om de vijf minuten natuurlijk, maar wel nadat je flink wat werk hebt verricht. Even de deur uit, bakje koffie halen of bellen met iemand zijn goede ideeën. Lees meer

Zat hier de gouden tip niet tussen voor je?

Heb jij andere tips of suggesties nodig om beter thuis te kunnen studeren? Wij helpen je graag hiermee. App ons óf stuur een mailtje via ons contactformulier.

Maar wat als ik een opleiding moet kiezen?

Wanneer je al verder in de opleiding zit, heb je de feeling met de studie, met de school en met de docenten. Maar wat nou wanneer je een nieuwe opleiding moet kiezen? Krijg je die feeling ook wanneer je een online open dag doet? Wat moet je doen wanneer je nog twijfelt en je geen duidelijke vragen kan stellen? Een keuze maken voor een nieuwe studie is al lastig, maar laat staan in tijden als corona wanneer alles online gebeurt.

 Onze suggestie
Praat met oud studenten of in jouw omgeving met mensen die een studie doen of hebben gedaan. Zoek leeftijdsgenoten op via LinkedIn en stuur ze een berichtje. Zij kunnen jou meer vertellen over het studeren en de opleiding, want ze hebben het meegemaakt. Oké, maar wat kun je sturen naar iemand die je niet kent?

Bijvoorbeeld:

“Hoi Tom, ik zie dat jij commerciële economie hebt gestudeerd. Ik zit zelf enorm te twijfelen of deze studie iets voor mij is. Hoe heb jij die studie ervaren?”

“Hoi Lieke, ik ben aan het oriënteren naar een nieuwe studie en ik zie op jouw profiel dat je International Business Management hebt gestudeerd. Wat vond je van de studie?”

Ben jij op zoek naar een manier om de juiste studiekeuze te maken?

Wij helpen je graag hiermee. App ons óf stuur een mailtje via ons contactformulier.

Een samenwerking tussen:

   

Contact