Een samenwerking tussen:

   

Hoe word ik onafhankelijk?

En wanneer ben je dat?

Onafhankelijk worden is erg breed en kan op verschillende manieren. Maar wanneer je uit huis gaat, je eigen plekje krijgt, is het goed om te weten waar je allemaal aan moet denken. Als je nog niet zo ver bent om een eigen plekje te hebben, is het ook niet verkeerd om je hierin te verdiepen. Een goede voorbereiding is het halve werk.

The Hills Lol GIF by Robert E Blackmon

Onafhankelijk zijn =  weten wat er speelt

Veel mensen zien uit huis gaan als iets onafhankelijks. Je kan voor jezelf zorgen, je weet welke zaken je moet regelen en je kan voor jezelf zorgen, toch? Of kan je ook al onafhankelijk zijn als je nog thuis woont?

Natuurlijk kan dat.

Onafhankelijk zijn kan je heel breed pakken. Het is goed wanneer jij weet waar je op moet letten wanneer je bepaalde zaken wilt regelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  Jouw eigen verzekeringen;

  Het inschrijven bij een wooncorporatie wanneer je een eigen plekje zoekt;

  Boodschappen doen;

  Een gezonde en voedzame maaltijd voor jezelf klaar maken;

  Je eigen geldzaken regelen;

  Of wanneer je weet hoe je de was moet doen. 

Veel kan je al leren wanneer je nog thuis woont. Maar verzekeringen en jezelf inschrijven, daar moet je je natuurlijk in verdiepen.

Zie jij door de bomen het bos niet?

Het is goed wanneer jij je al verdiept in verzekeringen, zoals bijvoorbeeld jouw zorgverzekering. Als je dan door de bomen het bos niet meer ziet, dan is dat heel begrijpelijk. Er komt ook veel op je af.

Kom je er alleen niet helemaal aan uit en wil je graag dat er iemand meekijkt? Dan staan wij voor jou klaar om mee te kijken of jouw vragen te beantwoorden.

Een samenwerking tussen:

   

Contact