Hoe val jij op tijdens het solliciteren?

Het vinden van een toffe baan is normaal al moeilijk, laat staan in corona tijd.

Daarom moet je zorgen dat je opvalt. En hoe je dat doet? Dat ontdek je hier ▼

Hack #1

  Veel mensen besteden veel tijd aan de brief die zij meesturen. Maar eigenlijk kun jij met jouw CV ook gemakkelijk opvallen. Pas bijvoorbeeld de kleuren die jij gebruikt aan, aan het bedrijf. Zo laat jij zien dat je interesse het en dat jij je ook goed hebt ingelezen.

Hack #2

  En misschien klinkt het als iets wat je normaal in een vriendenboekje schrijft, maar ook jouw hobby’s zijn van belang. Maar voordat jij deze nu enthousiast opschrijft, denk dan eerst goed na of dit bij het bedrijf past. Stel jij sport graag, dan zou je dit zeker kunnen benoemen. Waarom? Bedrijven zijn namelijk steeds meer bezig met de vitale gezondheid.

channing tatum phone GIF

Laat van je horen

Wil je op een andere manier nog opvallen bij een bedrijf?   Bel een keertje! In de vacature tekst staat vrijwel altijd wel een telefoonnummer. Je kunt het jezelf makkelijk maken als je van tevoren hierbij wat vragen opstelt die ingaan op de vacature. Je hoeft niet direct te fixen dat je die baan krijgt, maar door interesse te tonen, zorg je wel voor een voorsprong.

LinkedIn

Staat er een contactpersoon bij de vacature tekst? Zoek hem/haar op via LinkedIn. Diegene krijgt dan sowieso een melding dat jij zijn/haar pagina hebt bekeken. Je zou zelfs dan gewoon een berichtje kunnen sturen. Hoe je dat aanpakt lees je hier.

Zou je hier graag wat hulp bij willen?

Dan helpen wij jou graag om op te vallen tijdens het solliciteren.

Contact