1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Geld
  6. /
  7. Uitkering Aanvragen? Jongerenpunt Helpt!

Uitkering Aanvragen?
Jongerenpunt Helpt!

Wil jij een uitkering aanvragen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Het Jongerenpunt helpt je graag hiermee. Onze coaches kijken graag mee naar jouw situatie. Samen vinden we een oplossing!

Foto door Thebe

Een uitkering aanvragen

Hoe werkt dat?

Het is goed om te weten welke opties beschikbaar zijn of je in aanmerking komt voor een uitkering. Als jongere heb je vaak recht op verschillende vormen van financiële steun, zoals studiefinanciering, bijstandsuitkeringen of toeslagen. Onze coaches kunnen je helpen om te bepalen welke optie het beste bij jouw situatie past. Wil je dat we met jou meekijken? Neem dan onderaan de pagina contact met ons op.

Bijstandsuitkering
of ww-uitkering?

Wat is het verschil?

Een bijstandsuitkering is bedoeld voor jou als je geen financiële middelen tot je beschikking hebt, terwijl een WW-uitkering jou ondersteunt als je onvrijwillig ontslag hebt gekregen. Simpeler gezegd: een bijstandsuitkering is wanneer je geen eigen geld hebt, terwijl een WW-uitkering je helpt als je ontslagen bent.

Bijstandsuitkering aanvragen

Check voor meer informatie de pagina op de website van jouw gemeente. Klik hieronder op jouw gemeente:

WW-Uitkering aanvragen

Wil je eerst zelf checken of je aanmerking komt voor een ww-uitkering? Bekijk dan de site van het UWV:

Bijstandsuitkering aanvragen jongerenpuntHulp nodig?

Samen een uitkering aanvragen

We snappen dat er best veel komt kijken bij het aanvragen van een uitkering. Daarom staan onze coaches klaar om je te helpen. Heb je vragen of loop je ergens vast? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder. Wij nemen dan met jou contact op.

"*" indicates required fields

1Waar kunnen we je mee helpen?
2Jouw gegevens
3Extra info

Jordi Jongerenpunt
Geïnspireerd? Deel het!

Contact