1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Wonen
  6. /
  7. Ik word 18, wat moet ik...

Ik word 18, wat moet ik allemaal regelen?

Word jij binnenkort 18? Dan kun je binnenkort lekker zelf door de McDrive rijden, maar er komen ook wat serieuzere zaken op je af. Zo word je vanaf dat moment zelf de baas bent over je eigen geldzaken. Maar wat moet je verder nog meer regelen? Ontdek het in deze blog!

Belangrijk om te regelen:

Heb je al een DigiD?
Als je 18 wordt, zijn er dingen die je moet regelen met de overheid. Hiervoor heb je jouw eigen DigiD nodig. Hiermee kun je inloggen op de websites van de overheid.

Zorgverzekering

Wanneer je 18 wordt, betekent dit dat je niet langer automatisch onder de zorgverzekering van je ouders valt. Je moet nu zelf een eigen zorgverzekering afsluiten. Het is slim om te kijken naar verzekeraars die speciale pakketten hebben voor jongeren of studenten.

Zorgtoeslag
Als je 18 wordt en je hebt een eigen zorgverzekering, kun je mogelijk recht hebben op zorgtoeslag. Je betaalt dan maandelijks een bedrag, wat we ook wel een premie noemen.

Verzekeringen
Denk na over welke verzekeringen je nodig hebt, zoals een aansprakelijkheidsverzekering of inboedelverzekering als je op jezelf gaat wonen.

Wil je graag iemand die met jou meekijkt?

Dan kun je bij het Jongerenpunt terecht. Onze jongerenregisseurs kijken graag met jou mee. Laat jouw gegevens achter via het formulier en dan nemen wij met jou contact op.

"*" indicates required fields

1Waar kunnen we je mee helpen?
2Jouw gegevens
3Extra info

Jordi jongerenregisseur hilvarenbeek tilburg
Geïnspireerd? Deel het!

Contact