Vacature – Servicedesk Medewerker – Linfosys

Wil jij werken (32 tot 40 uur) in een informele werkomgeving waarin jij alle vrijheid krijgt om te groeien? Hou je van uitdaging en heb je graag contact met klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Functieomschrijving
Linfosys heeft een eigen datacenter en levert diverse Cloud diensten. Als Servicedesk medewerker ben jij samen met een enthousiast team van 9 ICT’ers het eerste aanspreekpunt voor onze klanten als het gaat om het aannemen van supportvragen/verzoeken/incidenten. Je wordt daarnaast ook ingepland om naar klanten te gaan.

Wie ben je?
Je ben enthousiast en gemotiveerd om samen met het team de tickets op te lossen. Je handelt hierbij snel en adequaat. Je kunt luisteren, doorvragen en achterhalen wat precies de vraag achter de vraag is. Je bent communicatief sterk en kunt ICT oplossingen vertalen naar de klant.

Functie-eisen
Het allerbelangrijkste is dat je affiniteit hebt met ICT. Rondklikken in een Windows omgeving is je niet vreemd, je weet simpele dingen zoals configuratiescherm en taakbeheer te vinden. Woorden (en hun technische betekenis) als WiFi, Firewall, Virusscan en Cloud diensten zijn je niet vreemd. Je bent in het bezit van een MBO ICT gerelateerde opleiding of je hebt de wens een BBL opleiding te gaan volgen. Kennis van Autotask is een grote pré.

Wie zijn wij?
Linfosys is een bedrijf waar je wordt opgenomen in een team van enthousiaste medewerkers. Wij hebben geen 9 tot 17 mentaliteit, zijn gemotiveerd en gaan door tot het probleem is opgelost. Je wordt opgenomen in de Linfosys familie en vanaf dat moment krijg jij alle mogelijkheden (opleidingen/coaching) om te groeien. Specialiseren? Graag! We gaan samen een plan maken om dit te realiseren. Je krijgt hiervoor van ons alle medewerking.

Wil jij ons team komen versterken?
Stuur dan je CV en motivatie mail naar jobs@linfosys.nl