TOPVACATURE – Redacteur – Omroep Brabant

Ben jij die ervaren of die talentvolle journalist? Bij Omroep Brabant ga jij verhalen maken.

Welkom in het mooie Brabant

Son – Omroep Brabant is een van de grootste regionale omroepen van Nederland. Wij horen bij Brabant zoals het worstenbroodje en Carnaval bij iedere Brabander hoort. Dagelijks zitten we bovenop het nieuws. Wat in de achtertuin van Brabanders gebeurt lees, hoor en zie je bij ons het eerst. We doen dat online via onze apps, website en social mediakanalen, maar ook op radio en tv. En dat doen we succesvol. Het afgelopen jaar hadden we bijvoorbeeld online bijna 300 miljoen bezoeken. We staan in de landelijke top tien van nieuwssites.

Wat ga je doen?

Brabant is een provincie vol nieuws en nieuwtjes, en vooral een provincie vol verhalen. En net dat nieuws en die verhalen willen wij brengen. Niet zomaar, want we willen ons duidelijk onderscheiden. Niet het verhaal dat je overal kunt zien, horen of lezen, maar wel het verhaal dat wat extra’s biedt. Met video en online als uitgangspunt.

Als redacteur/verslaggever werk je voor de centrale redactie van Omroep Brabant. Je schrijft verhalen en gaat als (video)verslaggever op pad, in de basis voor online. Maar: in een modern multimediaal bedrijf als het onze bedien je desgevraagd ook de social-kanalen, televisie en radio. Je hebt een neus voor het grote nieuws maar ook voor klein leed of geluk. Met beide benen sta je stevig in de maatschappij. Uiteraard weet je wat er in de samenleving en vooral in de provincie leeft en zich aftekent. Omdat het vak én de verwachtingen van ons publiek voortdurend veranderen, ben je steeds op zoek naar de juiste toon en vorm.

Wat verwachten we van je?

Je maakt op regelmatige basis verhalen voor ons, waar bij we in ieder geval verwachten dat je beschikt over:

  • Een afgeronde, journalistieke opleiding
  • Ervaring met Avid -Online en social media kennis
  • Goede contactuele eigenschappen, het is een pré als je een eigen netwerk hebt
  • Rijbewijs en eigen vervoer (je werkt vanaf onze nieuwsredactie, maar gaat ook veel op pad natuurlijk!)
Wat mag je van ons verwachten?

Voor de functie geldt, op basis van opleiding en ervaring, een inschaling in klasse G volgens de Omroep CAO.

Hoe nu verder?

Ben jij die ervaren of die talentvolle journalist die warm wordt van deze kans, reageer dan voor 28 augustus via deze link.