Starter Baliemedewerker Jongerenpunt

Wat ga je doen?

Als starter bij het Jongerenpunt krijg je de kans om werkervaring op te doen in alle ondersteunende werkzaamheden die van groot belang zijn voor de dienstverlening aan jongeren. Daarnaast ben je het aanspreekpunt op de locatie van het Jongerenpunt en beantwoord je vragen die via de telefoon bij ons binnenkomen. Het is dus een combinatie van een front- en backoffice functie waarbij je samenwerkt met de jongerenregisseurs van het Jongerenpunt. Wanneer je een vraag ontvangt van een jongere of andere organisatie waar je het antwoord niet op weet, kun je een terugbelverzoek maken en overleggen met een jongerenregisseur.

Je bent in staat om te beoordelen wie deze vragen het beste kan beantwoorden: soms kun je dat zelf en soms is het handiger om een intakegesprek in te plannen met een jongerenregisseur. Je ondersteunt jongeren bij het zoeken van vacatures en helpt ze bij het opstellen van een basis cv. Daarnaast ondersteun je het team van het Jongerenpunt en leer je om te gaan met diverse systemen waardoor je jouw communicatieve en administratieve vaardigheden verder kunt ontwikkelen.

Over het Jongerenpunt Midden Brabant

Het Jongerenpunt is gevestigd in het centrum van Tilburg. Het team van jongerenregisseurs werkt regionaal in Midden-Brabant op diverse locaties. Op de locatie van het Jongerenpunt is iedere dag ook een jongerenregisseur aanwezig voor bereikbaarheid voor binnenlopende jongeren en daarnaast vinden er regelmatig afspraken plaats met jongeren. Maandelijks komen er ongeveer 40 nieuwe vragen van jongeren bij ons binnen waar we actief mee aan de slag gaan.

Zo begeleiden we je

De projectleider ondersteunt de starter en is het eerste aanspreekpunt. Er vinden regelmatig evaluatie- en begeleidingsgesprekken plaats. Andere collega’s van het Jongerenpunt zullen de starter ook ondersteunen bij (meer complexe) vraagstukken die binnenkomen.

ondersteunen bij (meer complexe) vraagstukken die binnenkomen.

Competenties

Onderstaande competenties worden ontwikkeld tijdens de leerwerkplek:

1. Communicatie vaardigheden zoals gesprekstechnieken en luisteren, doorvragen en samenvatten

2. Samenwerken met collega’s en partners in het werkveld

3. Plannen en organiseren

Leerwerkplekeisen

Onderstaande leerwerkplek eisen worden gevraagd voor de leerwerkplek

1. Je bent enthousiast, servicegericht en representatief

2. Communicatief vaardig en goede beheersing van de Nederlandse taal

3. Resultaatgericht, accuraat en gestructureerd kunnen werken

4. Goede computervaardigheden in met name Microsoft Office

Overige

Gewenst minimaal opleidingsniveau MBO 4
Gewenste opleidingsrichting Personeel en Arbeid of Sociaal Juridische Dienstverlening
Gewenst rijbewijs Niet van toepassing

Contactpersoon

Naam Meike Schreurs
Functie Projectleider Jongerenpunt
E-mailadres meike@jpmb.nl
Telefoonnummer 06-14765065

Vacature

Geplaatst op 02-10-2019
Verloopdatum vacature 13-10-2019

Interesse?

Solliciteren doe je hier.