1. Home
 2. /
 3. Ontwikkelbanen Vacatures
 4. /
 5. Ontwikkelbaan Ondersteuner Jongerenparticipatie

ontwikkelbaan Ondersteuner Jongerenparticipatie

Ontwikkelbaan
Ondersteuner
Jongerenparticipatie

Versterk jij het team Innovatienetwerk Jeugd – Jongerennetwerk Samen met de Jeugd? Dan krijg jij de kans om jezelf te ontwikkelen, heel veel te leren en ontdekken!

Over deze Ontwikkelbaan

Wil jij je graag hard maken voor jongerenparticipatie? Kun jij jezelf goed verplaatsen in de leefwereld van jongeren? Zit het in je om te ondersteunen bij activiteiten en te helpen bij de organisatie van verschillende type bijeenkomsten? Versterk dan ons team! Samen geven we het thema ‘mentale gezondheid’ van jongeren inhoud. Dat doen we met de netwerkpartners zoals R’Newt, GGD HvB, Fontys en het kennisnetwerk Samenwerkende Jeugdzorgspecialisten. Dus: wil jij ontdekken en leren hoe je denkt vanuit die verschillende rollen, belangen en verantwoordelijkheden van de samenwerkingspartners van gemeenten in Hart van Brabant en met hen samenwerken? Dan is dit je kans! Lees meer

Wat ga je doen?

In de Ontwikkelbaan als ondersteuner Jongerenparticipatie geef jij (mede) invulling aan jongerenparticipatie in de regio Hart van Brabant. Je zorgt ervoor dat de mening van jongeren gehoord wordt en ondersteunt bij activiteiten die hiervoor worden georganiseerd (kijk maar eens op Instagram@samenmetdejeugd). In deze functie krijg je zo een halfjaar lang de kans om te leren en werkervaring op te doen, in samenwerking met de aanjagers Jongerenparticipatie in de Regio Hart van Brabant.

Wat breng jij mee?

Als ondersteuner Jongerenparticipatie heb je een actieve betrokkenheid bij het Innovatienetwerk op het gebied van jongerenparticipatie. Je organiseert samen met de junior en senior aanjagers verschillende type bijeenkomsten en evenementen mét jongeren, zoals de maandelijkse regionale Jeugdwelzijnsraad (JWR). Een raad van 15 jongeren tussen 16-27 jaar oud, met ervaring binnen de jeugdhulp (zie ook samenmetdejeugd.nl).

Dit ga je leren!

  Hoe je de diversiteit van het jongerennetwerk kunt aanjagen, verbreden en versterken. Wie zijn dat? Hoe werken we samen? Wie adviseren we?
  Vaardigheden in het organiseren en begeleiden van participatiesessies.
  Vertalen van beleidstaal naar de taal van jongeren.

  De do’s en dont’s in de omgang met jongeren en participatieprocessen.
  Het (mede) organiseren en runnen van grotere activiteiten zoals de jaarlijkse Kinderrechtentour/dag
  Samenwerken en afstemmen met de verschillende gemeenten in de Regio Hart van Brabant.
  Hoe je verslag maakt van bijeenkomsten en overlegmomenten

Jouw skills:

De functie is een ontwikkelfunctie. Dit betekent dat je mag leren en – gedurende de uitvoering van de functie – jij jezelf meer zult bekwamen. Bij dit leerproces ontvang je begeleiding. Verder passen de volgende woorden je uitstekend:

#netwerken #samenwerken #resultaatgericht #innovatief #durf #zelfstandigheid #strategische-sensitiviteit #openminded #organisatie #aanstekelijk enthousiasme

Dit vragen wij:

 • Je bent een starter op de arbeidsmarkt.
 • Je hebt een net afgeronde – of zit in de afrondende fase van een – HBO opleiding, bij voorkeur in de
  richting pabo en pedagogiek. Interesse in, en passie voor het sociaal domein zijn een pré.
 • Je kunt jezelf zeer goed verplaatsen in de leefwereld van jeugdigen. Het is daarbij een pré als je je kunt
  verplaatsen in de leefwereld van jeugdigen die jeugdhulp (hebben) ontvangen.
 • Je durft verrassend en vernieuwend te zijn en jezelf uit te spreken.
 • Je bent praktisch ingesteld en hebt al enige ervaring met groepsprocessen. Je vindt het leuk om
  concrete en activerende activiteiten te organiseren.
 • Je bent schriftelijk en mondeling vaardig en/of bereid dit verder te ontwikkelen.
 • Je vindt het geen probleem om ook buiten de kantoortijden te werken, werken met jongeren vraagt
  namelijk om beschikbaarheid wanneer de jongeren beschikbaar zijn.
 • Je formuleert je eigen leerdoelen en weet deze om te zetten naar de praktijk.

Dit krijg jij van ons!

In het kader van een leerwerkovereenkomst werk je gemiddeld 24 tot 28 uur per week. Wij bieden hiervoor een vaste vergoeding van netto €700,- per maand.

Heb je een vraag?

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Jacqueline van Zwieten (06 25417949). Je kunt je motivatie brief en CV mailen aan Jacqueline.van.zwieten@tilburg.nl.

Je bent er bijna…

Klik op de knop hieronder en registreer jouw Ontwikkelbanen account. Het is gratis! Kom je er niet uit? Kijk dan deze korte tutorial. Daarna ben je klaar om met je account aan de slag te gaan en op Ontwikkelbanen te solliciteren. Ready? Let’s go! 😄

Contact