Ontwikkelbanen

Voor mij als jongere

Ontwikkelbanen.

Voor mij als jongere

De start van jouw loopbaan

Het is, zeker nu in de Corona-tijd, lastig om een toffe baan te vinden. Er zijn minder vacatures en bedrijven kunnen kiezen uit veel kandidaten. Zonder werkervaring is de kans dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek een stuk kleiner. Maar hoe kom je daaraan?

Is een Ontwikkelbaan iets voor mij?

De Ontwikkelbaan is bedoeld om jongeren de mogelijkheid te geven om werkervaring op te doen. Iedereen van 18 tot 27 jaar die geen baan kan vinden, mag gebruik maken van een Ontwikkelbaan.

Dus, dat betekent:

 Zes maanden lang, 24 tot 28 uur per week bouw jij werkervaring op en werk je aan je skills.

 Hiervoor krijg je altijd een vaste vergoeding van netto € 700,- per maand (ongeacht je leeftijd).

 Je krijgt begeleiding van het leerbedrijf en het Jongerenpunt en toegang tot onze vacaturebank.

Jouw Ontwikkelbaan Online

Het zoeken naar jouw Ontwikkelbaan loopt via ons digitaal platform. Weet je nog niet zo goed wat je wil? In het platform kun je ook testen welke beroepen bij je passen en wat voor jou belangrijk is aan een baan.

Heb je een leuke Ontwikkelbaan gespot? Via het platform kom je in contact met het Leerbedrijf. Komen jullie samen tot een match? Dan regel je via het platform je leerwerkovereenkomst en kun je aan de slag. Handig toch?

Begeleiding en the next step

Tijdens je dagelijkse werkzaamheden kun je rekenen op een vast aanspreekpunt en begeleiding van het leerbedrijf. Daarnaast krijg jij een eigen coach van het Jongerenpunt.

Samen met de coach onderzoek je welke Ontwikkelbaan voor jou geschikt is. Waar je blij van wordt. Waar je al goed in bent en waarin je nog kunt groeien. Ook krijg je toegang tot onze vacaturebank. Daarmee kun je zelf zoeken naar banen voor na de Ontwikkelbaan. De coach kijkt met jou mee, geeft tips en kan ook banen aan je voorstellen. Twee zien meer dan één!

Dit is iets voor jou als

  • Je 18 tot 27 jaar oud bent;
  • Je woont in Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg of Waalwijk;
  • Je op dit moment geen opleiding volgt;
  • Je minimaal een startkwalificatie hebt. Dat betekent dat je een HAVO, VWO of MBO2- opleiding hebt afgerond.
    Lees meer
  • Met de coach van het Jongerenpunt hebt afgesproken dat een Ontwikkelbaan voor jou een goede stap is.
    Lees meer
  • Je zin hebt om je zes maanden lang in te zetten en te werken aan jouw toekomst!

Aan de slag!

Login op jouw Ontwikkelbanen account via de button hieronder.

Heb je nog geen account?

✘   Bespreek samen met een Jongerenregisseur van Jongerenpunt Midden-Brabant of jij in aanmerking komt voor een Ontwikkelbaan. Zo ja, dan maakt jouw Jongerenregisseur voor jou een account aan.

✘   Nog geen Jongerenregisseur? Klik dan hier om je aan te melden bij het Jongerenpunt.