Klaar voor een kleurrijke ontmoeting?

Veel jongeren hebben moeite met het vinden van een baan. Meestal ligt dit aan de werkervaring, of het ontbreken ervan, maar soms ligt het probleem dieper. Bijvoorbeeld bij jongeren met een niet-Nederlandse komaf. Deze jongeren ervaren meer problemen bij het vinden van een geschikte baan. Dit kan te maken hebben met een niet aansluitende opleiding, een te klein netwerk of het gebrek aan bereidwilligheid van bedrijven, maar ook met een negatieve beeldvorming. Voor deze jongeren is het project de Kleurrijke Ontmoeting in het leven geroepen. Het doel? Het vinden van een passende opleiding of werk via netwerken en zelfprofilering.

Met behulp van gerichte oefeningen, doen de trainers van de Kleurrijke Ontmoeting er alles aan om de arbeidskansen voor deze jongeren te vergroten. Om dit doel te behalen, worden de deelnemers klaargestoomd voor de westerse samenleving. Het draait tijdens dit project allemaal om het neerzetten van de beste versie van jezelf. De deelnemers werken samen met ondernemers, die fungeren als ‘buddy.’ Ze gaan netwerken, krijgen financiële en mentale begeleiding, budgettraining en coaching, met als doel dat de jongere het uiteindelijk allemaal zelf gaat doen! Het project kent goede resultaten want ruim 70 procent van de deelnemende jongeren gaat opnieuw naar school, vindt een baan of is op een positieve wijze actief binnen de samenleving.

Ben je benieuwd naar de Kleurrijke Ontmoeting of wil je misschien zelf wel meedoen aan dit project? Mail dan naar soumia@home.nl