Algemene informatie

Het Jongerenpunt Midden-Brabant

In de regio Midden-Brabant zijn er helaas tussen de 1.000 en 2.000 jongeren die niet werken en niet op school zitten. Zij zijn ook niet in beeld bij organisaties die hen zouden kunnen helpen. Daarom hebben in 2016 gemeenten, UWV, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties het Jongerenpunt opgericht.

Bij ons kunnen jongeren tussen de 18 en 27 jaar terecht voor gratis ondersteuning op het gebied van werk, onderwijs, inkomen en zorg. De vraag van de jongere staat voor ons altijd centraal. En we gaan uit van wat je wél wil en kan. Een positieve aanpak dus waarin we maatwerk leveren. Niet voor niets is onze slogan: Jij bent geweldig en wij zien dat!

Onze belofte aan jou

Wij bieden wat nodig is om een jou verder te helpen. Dat kan een goed advies of een beroepskeuzetest zijn. Maar we kunnen je ook begeleiden naar vacatures, leerwerkplekken, opleidingen of werkervaringsplaatsen. En als er ingewikkelde problemen zijn, dan zorgen we ervoor dat de juiste instanties erbij worden gehaald. Ons uitgangspunt is dat wij pas loslaten als we zeker weten dat een jij op de juiste plek zit.

Wat we bij het Jongerenpunt vaak horen is ‘Ik wist niet dat dit er ook voor mij was, had ik dat maar eerder geweten!’. Het gaat dan meestal om jongeren die hoger opgeleid zijn en denken dat zij het daarom allemaal maar zelf uit moeten zoeken. Maar niets is minder waar. Het Jongerenpunt biedt ook jongeren met een startkwalificatie (een diploma op MBO2 of HAVO) passende ondersteuning.

Jongerenregisseurs

Wanneer je aangemeld bent bij het Jongerenpunt, kom je in contact met een ‘’jongerenregisseur’’. Zij begeleiden je één op één en doen alles in hun macht om jou op de goede plek te krijgen. Samen met de jongerenregisseur ga je kijken naar een passende oplossing; Waar sta je nu? Waar word je vrolijk van? Welk doel wil je bereiken?
Van daaruit wordt een plan opgesteld om jou terug op de rails te zetten.
De jongerenregisseurs zijn heel makkelijk te benaderen via bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook, zo houden zij dan ook nog minimaal drie maanden nadat je geholpen bent contact met je. Om te kijken of je op je plek zit of ergens nog begeleiding bij kan gebruiken.

Er zijn verschillende jongerenregisseurs die ieder één of meerdere regio’s onder zijn/haar hoede heeft. Zoek jou regio onder het kopje ‘Contact‘.